Ai C.A. sub 65.000 euro? In curand poti fi scutit de plata TVA!


La cererea Romaniei adresate Comisiei Europene, Consiliul Uniunii Europene a autorizat majorarea plafonului de 35.000 euro al persoanelor impozabile cu sediul activitatii economice pe teritoriul Romaniei.

In acest sens, Consiliul a adoptat in data de 26 martie a.c. o Decizie a Consiliului Uniunii Europene care a fost publicata sub nr. 2012/181/UE in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr.    L 92/26 din 30 martie 2012. „In concluzie, subliniem faptul ca, pana la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei a unui act normativ prin care sa fie modificat plafonul cifrei de afaceri pana la care se aplica regimul special de scutire de la plata TVA pentru intreprinderile mici, se vor aplica in continuare prevederile nationale in vigoare in prezent, potrivit carora plafonul in discutie este de 35.000 euro la cursul de schimb de la data aderarii, respectiv de 119.000 RON”, se arata in documentul Finantelor.

Ne bucuram sa vedem ca exista semnale de incurajare a intreprinzatorilor mici cu atat mai mult in aceste conditii economice cand flexibilitatea ar trebui sa faca parte din viata noastra de zi cu zi.

Astfel, dupa publicarea acestor prevederi in Monitorul Oficial, firmele care au o cifra de afaceri sub 65.000 euro la cursul de schimb al BNR valabil la data aderării României la U.E. pot aplica pentru regimul special de scutire pentru intreprinderile mici.

Va vom tine la current cu aceste prevederi si cu modalitatile si actiunile pe care trebuie sa le demarati in acest sens.

Ce parere aveti? Credeti ca e o masura buna?

, , , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)


  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • Twitter